Cucerită de mere

Scriu rândurile acestea iarna. Un fel de-a spune iarnă pentru că zăpada nu se grăbește să apară, iar gradele Celsius nu se grăbesc să plece. Dar să zicem că este totuși iarnă. Cum am zis, cum m-am gândit la mere coapte. Iar letonii au și ei rețeta lor. Iat-o:

8 mere dulci-acrișoare, o jumătate de cană de alune de pădure mărunțite, 3 linguri de miere, 100 ml de frișcă și o lingură de zahăr, cam acestea sunt ingredientele. Rețeta este așadar pentru 8 mere, eu am adaptat-o însă pentru două.

După ce ai spălat și șters merele, le scoți cotoarele. De preferat cu ustensila concepută în acest scop. Eu nu am avut, așa că le-am cam ciopârțit. Iar merele pe care le-am avut au fost cam strâmbe. :))

Să vedem cum stăm cu gustul însă. Vei ajunge la el după ce vei umple merele cu amestecul de alune de pădure mărunțite și miere și le vei lăsă în cuptor la copt. 20 de minute la 200 de grade Celsius.

Între timp, caramelizezi zahărul într-o tigaie, iar după ce s-a topit adaugi frișca, amestecând constant până se omogenizează, iar zahărul se topește complet în sos.

Au trecut cele 20 de minute? Poți scoate merele din cuptor, iar după ce le așezi pe farfurie și le adaugi sosul de caramel, te poți bucura de gust. Aaaaa, și de mirosul din casă. 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s